Home Blog Start med at bruge Reddit i din online marketing

Start med at bruge Reddit i din online marketing

Hvor finder du dine kunder online? Sociale medier tages i stigende grad i brug af virksomheder, når der skal spenderes reklamebudgetter, og særligt sociale platforme som Facebook og Instagram bruges til at trække nye online kunder ind i butikken. Men hvor ofte hører du om virksomheder, der bruger den sociale platform Reddit aktivt som markedsføringskanal? Nej, vel?

Det er en skam. Reddit er nemlig et glimrende medie, hvor der findes mange potentielle kunder; akkurat som det gælder de øvrige sociale platforme. Derfor vil vi gerne slå et slag for øget fokus på Reddit som markedsføringskanal, og hvilken bedre måde at gøre det på end at vise dig, hvordan du kan gribe markedsføring an på Reddit.

Inden vi kommer så langt, så lad os lige starte med at se nærmere på Reddit som helhed, for hvem og hvad er det nu lige, at Reddit er:

Det sociale medie Reddit

Reddit er et socialt medie platform på lige fod med medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Reddit består af en nyhedsplatform, hvor online brugerne generer indholdet. Hvor indholdet på eksempelvis Instagram består af billeder, fokuserer Reddit i stedet på nyheder og relaterede diskussioner i tekstform og ved hjælp af links. Det sker via et hav af forskellige communities (“fællesskaber”), som findes på platformen.

Og tag ikke fejl – Reddit er populært. Hver måned logger mere end 330 millioner brugere på Reddit. De deltager i mere end 130.000 aktive communities, og genererer samlet set mere end 21 milliarder sidevisninger per måned. Det har ifølge alexa.com gjort Reddit til den femte mest besøgte hjemmeside i USA.

Disse nøgletal giver et godt indtryk af, at der er masser af besøgende (= trafik til og fra platformen) på Reddit hvér eneste dag. Og webtrafik er som bekendt lig med potentielle kunder. Men hvordan ser det ud for Reddit i Danmark?

Det er formentligt overraskende læsning for de fleste, at Reddit ifølge alexa.com er den tredje mest besøgte side i Danmark, kun overgået af Google og YouTube. Reddit har således flere besøgende end både Facebook og Instagram, og kan det ikke overbevise selv de mest kritiske skeptikere om Reddits potentiale, er der intet, der kan.

Markedsføring på Reddit – sådan griber du det an

En ting er potentiale – en anden ting er udnyttelse af potentialet til din online forretning. For hvordan kan du udnytte Reddits besøgstal til at skaffe flere kunder i din butik?

Der er adskillige måder at gribe din Reddit markedsføring an på. Her har vi listet nogle af de mest populære metoder op, som du bør overveje, når du skal markedsføre din virksomhed på Reddit.

Nr. 1: Betalt markedsføring

Akkurat som det gælder øvrige sociale platforme, giver Reddit dig også mulighed for at markedsføre din virksomhed via betalte annoncer. Reddit Ads, som de betalte annoncer kaldes, lader dig målrette din markedsføring ved hjælp af de forskellige communities (også kaldet subreddits), brugerne er tilmeldt.

Skal du for fx markedsføre en webshop, der sælger cykler, kan du målrette din annoncering mod de communities, der omhandler cykeludstyr, cykelruter, cykelferie osv. Reddit giver dig på denne måde mulighed for at dykke ned i meget specifikke nicher, og risikoen for at eksponere din annoncering mod irrelevante brugere mindskes på denne måde betragteligt.

Modsat øvrige sociale platforme, der typisk anvender CPC-annoncering (Pris pr. Klik annoncering), er det samtidigt værd at bemærke, at man hos Reddit anvender CPM-annoncering (“Pris pr. Tusind”): her betaler du således for antallet af visninger og ikke antallet af klik på annoncen.

Nr. 2: Opret dit eget Reddit community

En anden mulighed for at markedsføre din virksomhed på Reddit er at oprette et community, der omhandler den niche, din virksomhed arbejder indenfor. Tager vi eksemplet med cykelforretningen fra før, kunne du overveje at oprette communities, der handler om enten cykeludstyr, cykelruter, cykelferie, cykelløb eller andre relevante emner.

Når du opretter et community, er det vigtigt at huske på, at indholdet i dit community har førsteprioritet. Opretter du et community blot for at spamme løs med tilbud og anden markedsføring af dine produkter og din virksomhed, kommer du ingen vegne. Sørg i stedet for at have fokus på at få genereret en masse godt og relevant indhold til dit community. Når der så er dannet en god base med godt indhold, kan du begynde at markedsføre din virksomhed i dit community.

Som ved al anden ikke-betalt markedsføring på Reddit gælder det, at du bør have en konservativ tilgang til din markedsføring. Det er vigtigt, at din markedsføring har relevans for brugerne og det øvrige indhold, og at den ikke bliver for hyppig – ellers fungerer det ikke.

Nr. 3: Monitorer dit brand og dine keywords

En tredje mulighed er at monitorere dit brand og dine keywords på Reddit (fx ”cykel”, ”cykelhjelm” eller lignende). Når dit brandnavn og dine keywords bliver nævnt, er det nemlig en glimrende mulighed for at komme på banen med relevante kommentarer, hvor du så kan tænke din markedsføring og dine produkter ind i svaret – her har du også mulighed for at linke tilbage til indhold der skaber værdi for online burgere.

Et eksempel kunne være, at ”cykelhjelm” bliver nævnt i et community: monitorerer du ordet ”cykelhjelm”, vil du kunne byde ind med en kommentar og eventuelt linke til en eller flere af cykelhjelmene i din butik.

Det er en rigtig god mulighed for at konvertere Reddit-brugere til kunder, men igen er det vigtigt at huske på, at du ikke spammer med irrelevante links til din hjemmeside. Hold det relevant og interessant – så øges chancerne for, at du konverterer dine indlæg til salg.

Reddit giver en verden af muligheder for fantasifuld markedsføring

Ovennævnte er blot tre mulige markedsføringskanaler på, hvordan du kan markedsføre din virksomhed på Reddits platform. Andre eksempler kunne være at markedsføre din virksomhed i eksisterende communities, der fokuserer på fx tilbud, julehandel, Black Friday eller lignende, eller fokusere på at skabe indhold, der har mulighed for at gå viralt.

Kun fantasien sætter grænser, og så længe du husker at prioritere indholdet først (det er trods alt det, Reddits platform bygger på), er der masser af muligheder for at markedsføre dig på Reddit. Og hvorfor ikke overveje at markedsføre din virksomhed på Danmarks tredje mest besøgte hjemmeside.

Vil du vide hvordan man markedsføre sig på Reddit – kontakt os her.

Skriv en kommentar

Følg os