Website Webshop SEO Blog Guide Google Ads
Amazon Billede Hero

Sådan starter du med at bruge Amazon FBA – step by step

Du har formentligt allerede hørt det: Amazon er på vej til Danmark. Og selv om ingen angiveligt ved, hvornår Amazon præcist melder sin ankomst, hersker der næppe tvivl om, at det kommer til at få betydning for dansk e-handel.

En række af de mindre e-shops frygter da også, at Amazon ender med at overtage en stor del af deres marked, og at konsekvensen i sidste ende derfor bliver, at de må dreje nøglen om. Er der overhovedet noget at stille op mod onlinehandlens Goliat?


Har du brug for en ny hjemmeside. Du kan bruge vores hjemmeside beregner til at beregne prisen og find ud af hvad det vil koste dig at få lavet en ny hjemmeside. Det tager kun 2 minutter

Tryk her for at starte

If you can’t beat them, join them

I stedet for udelukkende at frygte Amazons indtrængen på det danske marked, er den nye konkurrencesituation måske i virkeligheden en god lejlighed for at se nærmere på de muligheder, Amazon nye tilstedeværelse medfører. Og en af de oplagte muligheder kommer fra Amazon selv – nemlig deres service kaldet Amazon FBA.

Amazon FBA – eller “Fulfilled By Amazon” – er en service fra Amazon, der gør det muligt for dig at lade Amazon stå for salg og levering af dine produkter. Og ikke nok med det; de står også for kundesupporten; både i Danmark og til resten af verden. Amazon FBA tager sig med andre ord af det hele, og du kan dermed udelukkende koncentrere dig om dine kerneforretning og produkter.


Kom i gang med Amazon FBA

Inden du kommer så langt, skal du dog først oprettes hos Amazon, og det samme skal dine produkter. Derudover skal dine produkter også leveres til et Amazon-lager således, at Amazon kan plukke dine varer direkte fra deres eget lager, når en ordre skal eksekveres.

Her kan du se de fire trin, du skal igennem, før du er parat til at lade Amazon stå for salget af dine produkter:


Trin 1: Opret din FBA-konto hos Amazon

Første skridt er selvfølgelig, at du skal oprette en FBA-konto hos Amazon. Har du allerede en salgskonto hos Amazon, er det muligt blot at tilføje FBA til din konto. Varerne på din salgskonto kan du ligeledes flytte over til FBA. Er du endnu ikke oprettet med en salgskonto, kan du i stedet oprette en konto på ny.


Trin 2: Opret din produktliste

Når du har oprettet din FBA-konto og fået den godkendt af Amazon, er næste skridt at oprette en produktliste med de produkter, du ønsker at sælge via Amazon FBA. Amazon har gjort det nemt at tilføje produkter til listen, og du vælger selv, om du vil tilføje dem enkeltvis eller flere ad gangen. Det er også muligt at overføre produkter via Amazons API, og har du allerede en produktliste på en aktiv salgskonto hos Amazon, kan du som nævnt også konverterer denne liste til FBA.

Få hjælp til optimering af Google Ads. Vi har eksperter der kan få din klikpris ned og sørg for at du får så meget trafik som muligt til din hjemmeside

Se vores priser

Trin 3: Gør dine produkter klar til Amazon

Dine produkter er nu oprettet hos Amazon, og nu gælder det om at få sendt dine produkter ind til Amazon, så de har dem på lager. Inden du kommer så langt, skal du dog først gøre dine produkter klar til Amazon marked. Hvad vil det sige?

Amazon har forskellige krav til, hvordan dine produkter skal være pakket ind og klargjort. Det gælder fx, at alle dine produkter skal være mærket med en stregkode eller label, som er let tilgængelig for en lagermedarbejder. Et andet eksempel er, at Amazon ikke godkender produkter, som de selv skal samle på deres lager.

Det kan måske lyde lidt besværligt, men du kan på Amazons hjemmeside læse præcis hvilke krav, dine produkter skal overholde, og samtidig er Amazon behjælpelig undervejs i hele processen. Husk på, at det også er i Amazons interesse, at dine produkter er salgsklare, når de leveres til Amazons lager til videre distribution til kunder rundt omkring i Danmark.


Trin 4: Send dine produkter til Amazons lager

Når dine produkter er klar og overholder de krav, Amazon stiller til indpakning og klargøring, er sidste skridt nu at sende dem ind til Amazon. Start med at oprette en forsendelsesplan, der indeholder oplysninger om produktet, antal og forsendelsesmetode. Denne plan kan i princippet oprettes manuelt i et regneark, men det anbefales at gøre det via din Amazon FBA-konto, hvor du finder en skabelon til formålet. Her kan du også klare hele forsendelsesprocessen fra start til slut.

Når denne er gennemført, kan du nu sende dine produkter ind til det pågældende FBA-lager, som så tager sig af resten af opgaven med at sælge og levere dine produkter.


Nemmere, end det ser ud til

På trods af kun fire trin kan det måske virke som noget af en mundfuld at skulle oprettes med en FBA-konto hos Amazon, oprette produktlister, klargøre og emballere dine produkter samt sende dem ind til Amazon. Og så har vi ikke engang taget højde for de bekymringer, der naturligvis vil være ved at lade en ekstern partner stå for lager, salg, levering og kundeservice.

Her er det dog værd at huske på, at der ikke er tale om en hvilken som helst ekstern partner. Vi taler altså om Amazon – verdens største og mest succesfulde webshop og leverandør af infrastruktur. Er der nogen, der har styr på onlinehandel, er det Amazon.

Det skinner også igennem i løbet af oprettelsesprocessen. Fra start bliver du vejledt gennem oprettelsen af din FBA-konto, og det samme gælder, når du skal oprette og klargøre produkter samt sende dem til Amazon. På Amazons hjemmeside finder du alle de guider, du har brug for, hvis der mod forventning er noget, der driller, og når først du er i gang med processen, er du ikke i tvivl om, at du er i gode hænder.


Er Amazon FBA noget for dig?

Tilbage står vi så med det naturlige spørgsmål – er Amazon FBA noget for dig? Ser vi nærmere på fordelene, er de ligetil. Amazon FBA gør det muligt for dig at outsource lager, salg, levering og kundeservice til den samme eksterne partner, så du kan koncentrere dig om dit produkt.

Det kræver dog også, at du kan acceptere, at en ekstern partner reelt set står for driften af din butik. Kan du ikke det, er FBA ikke det rette valg. Derudover skal det selvfølgelig også med i overvejelserne, at Amazon tager sig betalt for denne service. Amazon tager et fast, månedligt beløb samt et gebyr pr. produkt.

Om fordelene opvejer prisen og afkald på driften, er i sidste ende op til dig. En ting er dog sikkert – med Amazon bankende på døren er Amazon FBA i særdeleshed en interessant mulighed der vil ændre på online e-handel i Danmark.

Hvis du stadig er i tvivl om Amazon FBA er noget for dig eller bare har brug for sparring omkring hvilken muligheder der er, hvordan der skal til efter trin 4 eller noget helt tredje, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller smid os en besked her – så dukker vi gerne op til en kop go’ kaffe.


Miklagard Datadreven Webbureau SEO, PPC & Digital


All rights reserved Miklagard Group ApS 2021

CVR.nr: 40780068