Website Webshop SEO Blog Guide Google Ads
SEO Billede Hero

SEO – hvad er søgemaskineoptimering?

Selv hvis du før er stødt på forkortelsen SEO, så er det ikke sikkert at du har fået uddybelsen med hvad SEO egentlig er og kan gøre. Definitionen af SEO er Search Engine Optimization, hvilket på dansk bliver kaldt søgemaskineoptimering. Det er online marketing, der handler om at øge trafikken på hjemmesider og at blive set. Her medfølger en guide i hvad Søgemaskineoptimering går ud på og hvad søgemaskineoptimering kan gøre for dig i 2020.

SEO strategi

Navnet søgemaskineoptimering løfter egentlig selv sløret for, hvad det går ud på; man optimerer en hjemmeside, og det gøres ud fra de faktorer som søgemaskiner som Google kigger på, når der skal rankeres hjemmesider blandt de mange muligheder der er.

Du kender det helt sikkert godt selv; du søger på noget ved hjælp af Google, og der dukker en masse resultater op. Faktisk giver Google dig oftest flere tusinde. Og når man skal navigere mellem dem, hvad gør man så? Man stoler på, at det første er det bedste, og så vælger man dem der dukker op først. Søgemaskineoptimering er med til at gøre din hjemmeside mere relevant end konkurrenternes. Det er en hård konkurrence at ligge øverst på Google, og SEO forsøger at gøre dig til vinderen.

Det er ikke noget man lige kan gøre en enkelt gang og så er man forrest på søgemaskiner som Google. Men SEO skubber i den rigtige retning.

Det er søgemaskiner som Google der bedømmer hvem der skal ligge øverst, på første side når der bliver søgt på et ord eller en sætning. Det er indenfor flere faktorer at Google bedømmer det på. Først og fremmest er det den indholdsmæssige del. Hvilke nøgleord kan forbindes med søgningen og indgår de i indholdet på hjemmesiden?

Hvor læsevenligt indholdet på din hjemmeside er, har også afgørende betydning. Dette er sikkert også noget, du selv kender til. Førstehåndsindtrykket af en tekst er afgørende, og desto nemmere og hurtigere man opfanger informationen man læser, nu længere bliver man hængende, og hvor lang tid folk er inde på din side, er noget Google også rangerer ud fra.

Når du skal bruge SEO, er det derfor en god ide at sørge for man har indhold på sin hjemmesider. Gerne flere sider som Google kan hive frem når der bliver søgt, og med de nøgleord som har størst søgevolumen. Tricket ligger i at holde sig opdateret på søgemaskiners algoritme, for at holde sig relevant.

Virker SEO? Og hvor hurtigt virker det?

Over tid og med den korrekte udførelse kan SEO få skubbet ens hjemmeside frem og dermed rangerer din hjemmeside dermed øverst. Det er på ingen måde en garanti for at kunder køber noget, men SEO kan lokke kunder til når rangeret øverst, og kombineret med hvor længe en kunder bliver hængende, er der naturligvis bedre chancer. SEO er altså marketing og tiltrækker trafik til din hjemmeside. Det virker altså, hvis du har formålet og ønsket om at tiltrække trafik til din side. Som nævnt kræver SEO at man holder sig opdateret og dermed er det et forløb der strækker sig over længere tid.

Du er ikke garanteret at førstepladsen, når du først er nået til toppen. Søgemaskiner som Google opdaterer deres algoritme – altså mekanismen der vurderer hvilke sider der er relevante – meget ofte. Det er derfor muligt at en konkurrent overtager og bliver vurderet mest relevant. Derfor kan et længerevarende forløb betale sig, så man sikrer sig at man forbliver relevant for Googles algoritme i længere tid.

SEO 2020

Måske sidder du nu og tænker, at søgemaskineoptimering lyder som noget der kunne hjælpe dig. Men hvordan får man sat gang i sådan noget? SEO er noget du egentlig selv kan gøre, men det er også muligt at indgå et samarbejde og få et forløb sammen med et SEO bureau, der beskæftiger sig med SEO professionelt og med online marketing.

Hos Miklagard tilbyder vi netop digital marketing med SEO. Med såkaldt keyword analysis kan Miklagard hjælpe med at få den rette og bedste trafik til din side.

Dette gøres ved at undersøge hvilke nøgleord der giver bedste trafik. Er du ikke den store skribent selv, så tilbyder Miklagard hjælp fra tekstforfattere kan kan bruge de rigtige nøgleord og skabe godt indhold til din side. Tekstforfatter skriver det indhold og øger derfor din trafik med læsevenligt stof, så læseren og mulig kunde bliver hængende i længere tid og dermed øger muligheden for at kunden skrider til handling.

SEO er en af de flere digitale marketing strategier som Miklagard kan hjælpe dig med. Kontakt gerne for mere information.

Miklagard Datadreven Webbureau SEO, PPC & Digital


All rights reserved Miklagard Group ApS 2021

CVR.nr: 40780068